Facebook разработва специално приложение за знаменитости

Апликацията ще позволява на известни личности лесно и бързо да следят какво се говорих за тях самите през мобилно устройство

100 ~ 1 мин. четене

Facebook разработва ново приложение само за знаменитости, съобщава AllThingsD.  ВИП апликацията е тествана в момента от малка група известни личности. Приложението позволява на знаменитостите да лесно да следят, какво се говорих за тях самите през мобилно устройство. Чрез него те ще могат да отговарят лесно и бързо на феновете си в движение.

Проектът, който е в началото на своето развитие, е още една част от тласъка на Facebook за насърчаване на известни личности да споделят повече неща на сайта. Това е и стратегията на социалната мрежа за пряко конкуриране с Twitter за "публично" споделяне.

От Facebook потвърждават, че компанията действително работи в тази посока. "В момента тестваме някои мобилни функции, които да помогнат на известните личности да комуникират с феновете си. Функциите се тестват с малка група партньори и ще споделим още подробности, когато започнем по-широкото им разпространение", се казва в изявление на говорител на социалната мрежа.

Трябва да се отбележи, че в пространството от доста време насам съществуват приложения създадени специално, за да помагат на знаменитостите да следят това, което се говори за тях не само във Facebook, но и в цялата социална сфера. Услугата WhoSay, например, следи потока от свързана с определена ВИП личност информация в Twitter, Tumblr, Instagram и Facebook.

Подкрепи Economic.bg