ГЕРБ ще гласува за сваляне имунитета на Сидеров

Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов в профила си във Фейсбук

Снимка: Фейсбук

3635 ~ 1 мин. четене
Невена Мирчева Автор: Невена Мирчева

Депутатите от ГЕРБ единодушно ще гласуват за сваляне имунитета на Волен Сидеров. Това обяви в профила си във Фейсбук лидерът на партията Бойко Борисов тази вечер.

"Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от “Атака”. Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия “златен пръст”, тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство. БСП и ДПС шикалкавят, че им трябвало време, за да се запознаят с документите, които прокуратурата ще им изпрати. А от репортажите по телевизиите става безпощадно ясно за какво иде реч. Включително и последният случай от преди минути, където хайка депутати на “Атака” нахлули в Нова тв, за да се разправят с гостите на Милен Цветков. С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Волен Сидеров, отдалечават себе си от Европа и доказват колко зависими са от този човек. Не мога да пропусна да поздравя прокуратурата и главния прокурор за бързата и адекватна реакция. А ние от ГЕРБ до един ще гласуваме за сваляне на имунитета на Волен Сидеров", гласи целият статус на Бориисов.

Самият Сидеров вече се е запознал с искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета му, предаде БНТ. Лидерът на "Атака" има14-дневен срок, в който да прецени дали сам ще се откаже от правото си на неприкосновеност. Ако не го направи доброволно, процедурата изисква Народното събрание да проведе гласуване по искането на прокуратурата.

Коментари: 0