Германската MAN вероятно ще достави новите газови автобуси в София

Базираният в Мюнхен производител предлага цена от 66.55 млн. лв. за 126 автобуса

4256 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Базираният в германския мегаполис Мюнхен производител на автобуси и камиони MAN Truck & Bus AG (МАН Трък & Бъс АГ) даде по-ниска цена за доставката на 126 нови газови съчленени нископодови автобуса в София, съобщиха от Столична община. Компанията предлага да достави автобусите за 66.55 млн. лв. без ДДС.

Освен това германският производител събра и повече точки (31.25 точки) в обществената поръчка с предмет "Доставка на нови газови съчленени автобуси и специализирано оборудване към тях". Изискванията в поръчката бяха новите коли на градския транспорт да са с четири врати, двигател EURO VI, както и да бъдат доставени с диагностична апаратура с необходимия софтуер за ДВГ и скоростна кутия.

Другият участник в надпреварата за доставка на новите автобуси беше "Джънджоу Юйтун Бус Компани Лимитед", което събра 29.92 точки и предложи по-висока цена - 76.02 млн. лв. без ДДС.

Точките са събирани по критериите "Енергийни и емисионни разходи за целия експлоатационен живот на предлаганите автобуси"; "Гаранционни условия на предлаганите автобуси" и "Техническа характеристика на предлаганите автобуси".

Подкрепи Economic.bg