Главен редактор на TIME става заместник на Джон Кери

Статия на Путин убеди Рик Щенгел да стане зам.-държавен секретар по публична дипломация и връзки с обществеността

Позитивен PR

3665 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Шестнадесетият главен редактор на авторитетното американско списание TIME Рик Щенгел става зам.-държавен секретар по публична дипломация и връзки с обществеността, информира радиото Voice of America.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери лично проведе церемонията във Вашингтон. „Щенгел идеално пасва на длъжността заместник по публична дипломация, като отчетем и момента за назначаването му”, каза шефът на щатското МВнР.

„Важен е въпросът как ще разкажем американската история, как ще потвърдим ценностите си пред света в тези тежки времена. Да се намери този път е изкуство, и затова ние намерихме човек, готов за това предизвикателство. Никой не го знае това по-добре от бившия редактор на едно от водещите списания”, каза още Джон Кери.

Самият журналист призна, че една от причините да приеме назначението е „статията на Владимир Путин за вестник The New York Times (NYT)”. "Има дълбоки причини да се съглася на това. През миналото лято Владимир Путин публикува статията си в NYT, в която каза, че е много опасно за един народ да мисли, че е уникален. Аз мисля, че е опасно, когато американците не мислят така за себе си”, каза Щенгел.

Според него за това има и съответно обяснение. „Ето защо: като никаква друга нация на планетата, ние не сме сформирани от една религия, от една кръв и даже от една култура. Ние сме се формирали от общия избор на хората, според който всички хора са създадени равностойни и имат равностойни права”, каза бившият главен редактор на TIME.Подкрепи Economic.bg