Гледаме свободно снимки и видеа във Facebook

Социалната мрежа затяга контрола върху методите на програмистите да събират повече харесвания

Гледаме свободно снимки и видеа във Facebook
144 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Социалната мрежа Facebook затяга контрола върху методите на програмистите за увеличаване на броя харесвания на техните страници. Компанията си е поставила 90-дневен срок, в който разработчиците ще внесат необходимите промени в приложенията си, пише онлайн изданието TheNextWeb.

В свое съобщение Facebook съобщава, че програмистите няма да могат да стимулират потребителите да харесат страница в социалната мрежа или да използват плъгини за социални мрежи. Ще бъде ограничен и достъпът до дадено съдържание, ако потребителят не е "харесал" страницата.

"Искаме хората да харесват бизнес страниците, защото те искат да поддържат връзка с компаниите, не заради изкуствени стимули. Вярваме, че тази промяна ще е положителна, както за хората, така и за рекламодателите", пише още Facebook.

По този начин линковете от типа "харесай страницата, за да видиш видеоклипа" няма да се появяват и няма да се трупат изкуствено харесвания. Все още компанията не е съобщила какви ще бъдат наказанията за тези, които не спазват правилата на социалната мрежа.

Facebook въвежда и задължително описание за игрите, които се купуват. Така хората ще са наясно, че е възможно да бъдат таксувани докато играят дадена игра.

Коментари: 0