Goldman Sachs понижи инвестиционния рейтинг на Microsoft

Microsoft се сблъска с мащабно и фундаментално предизвикателство, което е следствие от намаленото търсене на персонални компютри, отбелязват финансовите анализатори

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Щатската инвестиционната банка Goldman Sachs понижи оценката на рейтинга на акциите на американската технологична корпорация Microsoft от неутрална (neutral) до препоръчителен за продажби (sell). Информацията идва заедно с лошите пазарни новини за компанията, която отчете най-големия тримесечен спад в продажбите на персонални компютри за последните две десетилетия.

„Microsoft се сблъска с мащабно и фундаментално предизвикателство, което е следствие от намаленото търсене на персонални компютри. Финансовите резултати ще продължат да се влошават. докато компания не успее да си намери ново място в променливия свят на потребителските компютърни устройства”, отбеляза главният финансов анализатор на Goldman Sachs Хийт Белини.

Негативната нагласа на инвеститорите спрямо акции на технологичния гигант се споделя и от компаниите Nomura Holdings Inc. и Hilliard Lyons, които също препоръчват снижение на инвестиционния рейтинг от neutral до sell. Като резултат, акциите на Microsoft поевтиняха с 5% в рамките на 24 часа. 

Подкрепи Economic.bg