Хотелиери искат откритите барове в Слънчев бряг да работят до 23.00 часа

Те настояват поне 1% от приходите от туризъм да отиват за външна реклама

Автор: Божидара Иванова

Хотелиери в Слънчев бряг ще предложат на общинския съвет в Несебър всички открити заведения това лято да бъдат с ограничено работно време до 23.00 часа. Целта е да се ограничи шума в курорта и да се осигури спокойствие на почиващите туристи. Това заяви председателят на Управителния съвет на „Съюза на собствениците“ – Слънчев бряг Елена Иванова, цитирана от bTV.

От Съюза настояват още органите на реда да следят стриктно за спазването на режима и да налагат драстични санкции за нарушителите. „Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката“, обяснява хотелиерът Веселин Налбантов. По думите му полицията и общината си прехвърлят отговорността една на друга от години.

Сред останалите проблеми, които посочват хотелиерите на курорта, са липсата на двулентов път от бургаското летище до Слънчев бряг, кражби, незаконни преместваеми обекти, затруднения с адресната регистрация за постоянно живеещите в комплекса.

От „Съюза на собствениците“ настояват за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация за чуждите пазари. Хотелиерите искат поне 1% от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

Коментари: 0