Италия планира стимули за икономиката си

Правителството все пак ще остане фокусирано върху бюджетната дисциплина

Италианското правителство ще остане фокусирано върху бюджетната дисциплина, докато подготвя планове за стимулиране на икономическия растеж. Това каза премиерът на страната Марио Монти, цитиран от Bloomberg.

"През следващите месеци италианското правителство ще остане фокусирано върху понижаването на дълговите нива и разпродажбата на активи, но в същото време ще разработи и мерки в подкрепа на конкурентоспособността, нововъзникващите бизнеси и понижаването на енергийните цени", заяви Монти след среща на правителството в Рим.

ДНяма шанс да постигнем растеж, ако публичните финанси не са под контрол", коментира след срещата министърът на икономиката на страната Корадо Пасера

ДОтново стигнахме до извода, че всеки министър може да допринесе за затягането на финансовата дисциплина и съживяването на растежа", допълва той.

Монти, който през първата половина на мандата си се посвети на мерките за бюджетни икономии, призова министрите си да формулират политики, които да измъкнат страната му от четвъртата година, през която страната е в рецесия за последните 11 години.

Коментари: 0