„Иван Искров е за затвора“

Проф. Гарабед Минасян, доктор на икономическите науки

Цитат на деня:

„Иван Искров е за затвора“
292 ~ 1 мин. четене

"Управителят на БНБ Иван Искров прибързано си позволи да прави констатации, които се оказаха неточни. Този, който е казал, че са изчезнали 3,5 млрд. от КТБ, трябва да попадне под ударите на закона, който нашите депутати приеха, а не Чикагото от Русе. Наказанието е до 10 години затвор". Това заяви икономистът проф. Гарабед Минасян в ефира на ТВ7.

Управителят на БНБ досега е бил въздържан, но сега видимо прибързано си позволи да прави констатации, които се оказаха неточни, коментира той и подчерта, че оправданието на БНБ, че са били заблудени от одита на квесторите не е основателно, тъй като самата БНБ ги назначава и тя носи отговорността как са избрани.

"Аз съм против всички тези депозити в КТБ да бъдат осигурени, защото идеята да се осигури един праг - 100 000 евро, това е идеята да се спасят дребните спестители. Над този праг това са инвестиции. Например парите на Вежди Рашидов, които беше казал, че има над 2 млн в КТБ, това вече е инвестиции. В случая той си преценява. Във всяка инвестиция има риск. Историята на пазарната икономика е хората да се оценяват и да поемат риск. Моето мислене не може да побере това да търсиш постфактум застраховане, да търсиш отговорност постфактум и веднага да бягаш държавата да ти го възмезди", каза още Минасян.

Подкрепи Economic.bg