Изобретиха пица, по-здравословна от салатите

Новите продукти са пуснати в търговската мрежа на Англия и Уелс тази седмица

248 ~ 1 мин. четене

Във Великобритания бе пусната на пазара замразена пица, приготвена по рецепта на известен диетолог, съдържаща 47 жизненонеобходими хранителни съставки и по-здравословна от салатите, пише Daily Mail. Новият продукт е с търговска марка Eat Balanced Pizzas и е стриктно балансиран откъм калории, богат е на витамини и минерали. При все това тези специалитети са съхранили високите си вкусови качества, с които са известни. 

Готовата замразена храна, която се предлага в три различни вкуса, е дело на диетолога проф. Майк Лийн от университета в Глазгоу. Той е направил така, че диетичните пици точно да отговарят на хранителните нужди на организма. 

Както е известно, много от тези традиционни италиански специалитети са или прекалено солени, или прекалено мазни, а в същото време са бедни на витамини и минерали. Проф. Лийн счита, че е улучил идеалната формула.

Новите продукти са пуснати в търговската мрежа на Англия и Уелс тази седмица. Тяхната цена е 3.50 британски лири бройката и са в различни асортименти.

За сравнение - салатите, които купуваме в магазините и си мислим, че са много здравословни, имат ниско протеиново съдържание и са богати на въглехидрати. В тях липсват ключови витамини и минерали, които можем да компенсираме с диетичните пици.

"Намерете ми дори и една салата, която да съперничи на нашия продукт по някакъв показател, и ще получите моето признание", коментира диетологът Лийн.

Подкрепи Economic.bg