Жива стена в павилиона на Hyundai на 2012 Yeosu EXPO (видео)

Hyper-Matrix реагира на настроенията на публиката и представя безброй изображения и конфигурации

Hyundai Motor Group за пореден път доказа, че е една от най-иновативните компании и умее да съчетава артистичност, технологии и практичност. В собствения си павилион на автомобилното изложение 2012 Yeosu EXPO корейският производител представи невероятна стена, която се движи, образува безброй конфигурации и дори реагира на емоциите в залата, съобщава агенция Speed-Press.

Композицията се нарича „Hyper-Matrix” и представлява инсталация за кинетичен пейзаж. Създадена е от Media Artist Group Jonpasang специално за Hyundai Motor Group. Инсталацията се състои от огромна стоманена конструкция, която поддържа хиляди електромоторчета, а те на свой ред контролират кубове със страна 320 мм, които се подават навън от вътрешната страна на фасадата на сградата. Кубовете са монтирани върху актуатори, които ги придвижват напред и назад и така създават модели по трите стени. В началото те изглеждат съвсем обикновени бели повърхности, но бързо оживяват. Хилядите отделни кубове формират своеобразно поле от пиксели, които се движат, пулсират и образуват динамични изображения, като броят им е буквално безкраен. 

Отделните кубове са на 5 мм един от друг и така стената може да се ползва и като подвижен екран за прожектиране на изображения.

Сградата на павилиона на Hyundai Motor Group се извисява до внушителните 25 метра и се състои от четири отделни зали, всяка от които олицетворява отделна тема – хармония и човечност, промяна и растеж, технологична еволюция и визия за бъдещето.

Коментари: 0