Йовчев: Полицаите не са превишили правата си

Не всички демонстранти в нощта на протеста са били студенти, заяви вътрешният министър

92 ~ 1 мин. четене

"Категорично не може да се говори за превишаване на правата на полицаите по време на протестите", заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в петък, три дни след като се стигна до сблъсъци между органите на реда и протестиращи, предaде Kmeta.bg.

Йовчев категорично отрече твърденията на десетки "ранобудни" студенти за полицейски визити по домовете им. "Нито събираме информация, нито ще събираме за тези, които протестират. Ще действаме единствено по закон, защото не одобряваме насилието под каквото и да е форма", каза министърът, цитиран от bTV.

Той запази линията на говорене, която следват и коалиционните партньори от БСП и ДПС. Припомняме, че ден след 12 ноември лидерите на двете партии Сергей Станишев и Лютви Местан излязоха с почти близки позиции по отношение на протестите - че в тях участват ултраси и вандали.

В петък, след като наруши мълчанието си, Цветлин Йовчев отбеляза още, че в нощта на протеста не всички демонстранти са били студенти. Той беше категоричен, че няма да допусне да се извършва погром и нахлуване в парламента.

Подкрепи Economic.bg