Калоян Паргов е новият председател на БСП-София

Днес се проведе 12-тата конференция на градската организация на партията, на която трябваше да бъде избран заместник на Анна Янева

256 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Столичният общински съветник от БСП Калоян Паргов е новият председател на Софийската градска организация на социалистите. Изборът му не е изненада, тъй като именно неговото име беше спрягано най-много. Днес се проведе 12-тата конференция на градската организация на партията, на която трябваше да бъде избран заместник на Анна Янева, която като зам.-министър на икономиката трябва да напусне партийния пост, заради несъвместимост с устава на партията.

Първоначално претендентите за председателското място бяха седем - Калоян Паргов, Николай Малинов, Борис Цветков и Георги Кадиев, проф. Захари Захариев, Петър Апостолов и Румен Овчаров. Както се и очакваше, основната битка беше между Паргов, Малинов и Цветков, които по време на първото гласуване получиха съответно 83, 68 и 32 гласа. На балотажа Паргов получи 99 гласа, а колегата му Малинов - 84.

Калоян Паргов е роден в Пловдив, живее в София. Завършил е ІІ-ра Английска езикова гимназия „Томас Джеферсън", София, бакалавър по Международни отношения, магистър по европейска интеграция в УНСС. Докторант в катедра „МИО" по европейска икономическа интеграция в УНСС.

От 2006 г. работи към Националната агенция за оценяване и акредитация на Министерски съвет. Гордее се, че през 2008 г. Агенцията стана 21-я член на Европейската асоциация на Агенциите по качество на висшето образование и първата такава в региона на Югоизточна Европа.


Подкрепи Economic.bg