Касим Дал: ГЕРБ управляваше 4 години заедно с ДПС

Партията на Борисов разбра едва на 11 май какво им се готви

140 ~ 2 мин. четене

„Трябва много добре да знаем кой беше Христо Бисеров в ДПС - той беше човекът за поръчки в законодателния орган - зам.-председател на НС, най-високопоставения в йерархията”. Това заяви съпредседателят на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Касим Дал в ефира на Нова телевизия.

„Бисеров беше председател на временната парламентарна комисия, която променяше Закона за ДАНС. Той знаеше кой ще стане председател на ДАНС. Законът беше променен за точно определен човек по поръчка”, каза Дал, визирайки избора на Пеевски.

По думите му между по времето на управлението на ГЕРБ е имало сделка между партията на Борисов и ДПС. "ГЕРБ разбраха какво им се готви чак в деня за размисъл преди изборите на 12 май. Дотогава работеха заедно. ГЕРБ бяха подведени с активното участие на Делян Пеевски и медиите му", заяви Касим Дал.

"Видя се, че нямаме държава. Една партньорска служба информира ДАНС, ДАНС отива в сараите на Доган да информира и Христо Бисеров е оттеглен и ще отговаря пред закона като обикновена личност, не като представител на ДПС. Видях как реагира и главният прокурор - беше изнервен, защото той едва ли не последен научи за какво става въпрос. Как в държавата председателят на Народното събрание няма да знае какво се случва? По закон той трябва да бъде уведомен за случая с Бисеров. Уведомени трябва да бъдат също така и премиерът, и президентът", посочи съпредседателят на НПСД.

Попитан дали знае кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, Дал каза: "Мисля, че всички знаят. Това е човекът в сараите, на когото всичко се докладва. След случая и с Бисеров всички в ДПС мълчат като мишоци, както и в случая с Ахмед Емин. Там важи законът на мафията "не знам, не чух, не видях". Ако не е бил сигналът от партньорска служба, по случая нямаше да бъдат взети никакви мерки".

Подкрепи Economic.bg