Кокинов: Не сме искали СРС за Павлов

Градският прокурор на София съобщи, че ще се разгледа истинността на записа

"Прокуратурата не е искала СРС по отношение на Любомир Павлов", обяви пред БНР градският прокурор на София Николай Кокинов. "Вчера в деловодството постъпи и сигнал от главния редактор на "Преса" ТошоТошев. В рамките на една проверка ще разгледаме истинността на записа", уточни обвинителят.

По думите му "очевидно се касае за някакво частно подслушване". "Най-малкото, може да се установи дали записът е манипулиран. Очевидно е, че този запис е частен, тъй като, повтарям, ние не сме го поръчвали", подчерта Кокинов.

"За нас няма значение длъжностното и имущественото положение на обвиняемите. Емоциите са излишни. Съдът ще каже кой е крив и кой прав", каза още градският прокурор. Той допълни, че до този момент издателят на "24 часа" и "Труд" Павлов не ги е сезирал, че някой от наблюдаващите прокурори е внесъл обвинение, след като е взел подкуп. "Всичко друго остава в сферата на клеветите. Ако колегата прецени, че е обект на клевета може да потърси правата си", каза Кокинов.

"Има тънка граница между моралната и законовата укоримост. Не усещам напрежение по линията избор на нов главен прокурор. Редът на номинациите е известен, сам не мога да се номинирам. Боли ме от обвиненията към прокуратурата", заяви обвинителят.

"Предстоящият доклад на ЕК трябва да оцени усилията ни, колегите се скъсват да работят и непрекъснато повишават капацитета си. Когато започваме работа по едно дело, никога не може да се гарантира положителен резултат. Механизмът на оценка от Брюксел не ни притеснява, вече пет години живеем с него", каза още Николай Кокинов.

Коментари: 0