Кръстев и турският му колега търсят решение на проблема с превозвачите

Рестрикциите към българските превозвачи в момента са отпаднали

180 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев и турският му колега Бинали Йълдъръм ще търсят решение на проблема с българските превозвачи, които блокираха турската граница заради рестрикции от Анкара срещу нашите камиони. Двамата транспортни министри ще се срещнат днес в Лайпциг.

Това ще е първата подобна среща от януари 2012 г. България и Турция ще преговарят за подписване на споразумение за превоза на товари на територията на двете страни.

Срещата ще се състои, след като български превозвачи блокираха граничните пунктове с Турция миналата седмица. До провеждането на срещата отпадат абсолютно всички рестрикции, спрямо българските превозвачи - за всички документи, свързани с превози.

От турска страна за решаване на проблема се е ангажирал генералният директор на тяхната митница, който е издал разпорежданията. Вчера на граничен пункт на изход от България на ГКПП "Капитан Андреево" отново имаше километричната опашка от тежкотоварни автомобили, но всички трасета на граничния пункт работеха.

Вчера Кристиан Кръстев намекна, че България може да се предприеме същите рестрикции към турски камиони.

Подкрепи Economic.bg