LG с нов потребителски интерфейс за серията Optimus

Той прави работата с устройствата по-бърза, лесна и удобна

LG Electronics представи нов потребителски интерфейс (UI) за своите смартфони, базирани на операционната система Android Ice Cream Sandwich. Името на новия интерфейс e Optimus UI 3.0. Усъвършенстваната версия предлага подобрения на основните функции, включително нов начин за отключване на устройството и Quick Memo за писането на кратки бележки, без значение в кое меню или приложение се намират потребителите.

„С развитието на технологията възможностите на смартфоните стават все по-еднакви, което прави важно за производителите на мобилни устройства да разграничават своите продукти от тези на конкуренцията чрез потребителския интерфейс“, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Мобилните оператори и клиентите ни дават обратна връзка, че смартфоните на LG трябва да изглеждат уникално както по отношение на външния им вид, така и по отношение на работата с тях, за което потребителският интерфейс има определяща роля. LG ще направи сериозни инвестиции, за да предложи лесни за употреба и красиви интерфейси, като започне от Optimus UI 3.0“.

Optimus UI 3.0 е създаден, за да предложи удобство и бързина на потребителите. Новият интерфейс ще предложи функция за водене на записки с името Quick Memo. Тя позволява на потребителите да нахвърлят кратки бележки върху екрана директно с пръст, без значение дали се намират в началния екран или са отворили приложение. По този начин споделянето на текст в социалните мрежи, чрез SMS или имейл ще стане много по-лесно и удобно на клиентите.

Коментари: 0