LG ще използва Qualcomm и в новите си смартфони серия G

Устройствата ще притежават процесор Qualcomm Snapdragon 800, който е най-прогресивната технология в индустрията

116 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Южнокорейската технологична компания LG Electronics ще продължи да използва чиповете на Qualcomm и в следващите модели смартфони от серията G. Устройствата ще притежават процесор Qualcomm Snapdragon 800, който е най-прогресивната технология в индустрията.

Процесорът Snapdragon 800 е устойчив и създаден за работа с LTE технологии, максимизирайки диапазона от честоти в LTE мрежите, за да ускори обмена на данни между потребителите.

"Комбинацията от смартфон технологиите на LG и процесора Qualcomm Snapdragon 800 предоставят на потребителите възможност за ново мобилно изживяване" каза Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. "Вярваме, че резултатът от това сътрудничество в много отношения ще бъде един от най-добрите телефон, с който всички последващи устройства ще бъдат сравнявани".

"Щастливи сме от последователното партньорство с LG", каза Мърти Рендучинтала, изпълнителен вицепрезидент, Qualcomm Technologies и съдружник в Qualcomm Mobile and Computing. "Напълно пригоден за новата G серия смартфони, процесорът Qualcomm Snapdragon 800 от висок клас предоставя бързо уеб сърфиране, впечатляващи графики и неповторимо мултимедийно изживяване."

Новият процесор Qualcomm Snapdragon 800 разполага с много от водещите технологии в мобилната индустрия и осигурява 75%  по-добра функционалност спрямо своя предшественик Qualcomm Snapdragon S4 Pro.

Подкрепи Economic.bg