"М-Тел" е с най-бързата и голяма 3G мрежа

По данни на КРС през 2011 г. компанията е с покритие 89.5% и 42 мегабита в секунда

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"М-Тел" е с най-голямо 3G покритие по територия през 2011 г. - 89.5%. Тези данни бяха изнесени от телекома, като се позовава на доклада на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). В документа е посочено също, че за едногодишен период "Мобилтел" има най-голям ръст на 3G покритието по територия сред телекомите.

"Данните на регулатора идват като резултат от социалния подход на "Мобилтел" при прилагането на инвестиционната програма на телекома - инвестиции в инфраструктура в по-малките населени места, а не само в централните градове на страната, откъдето идва по-бърза и по-голяма възвръщаемост", се казва в становището на компанията. От там обявиха, че си сътрудничат с общините за разширяване на броудбанд покритието и в най-отдалечените райони на България.


Освен най-голямо 3G покритие по територия за 2011 г., "Мобилтел" се похвали и с най-бързата 3G мрежа в България до този момент, след като компанията за втора поредна година получи сертификат от германската компания за контрол на качеството на мобилните мрежи NET CHECK. В рамките на независимо измерване, проведено от сертифициращата компания през февруари и март 2012 г., беше констатирано, че мрежата от трето поколение на "Мобилтел" осигурява най-добри резултати по отношение на скорост за приемане и предаване на данни, както и по отношение на бързина за зареждане на HTTP сайтове.

"М-Тел все още е единственият телеком у нас, който предлага най-висока скорост при използването на мобилен интернет в най-много населени места. 3G мрежата на телекома поддържа скорост до 42 мегабита в секунда, която вече може да се ползва в 19 града в страната. Над 5 500 000 човека пък могат да ползват 3G мрежата на компанията, която поддържа скорост до 21 Mbps", се казва в съобщението на компанията.

Коментари: 0