МС отпусна 1.8 млн. лв. за потъващата сграда на Софийския районен съд

Средствата ще бъдат изразходвани за компютърна и звукозаписна техника

Правителството взе решение да отпусне 1 825 000 лева за оборудване на сградата на Софийския районен съд (СРС). Парите са разпределени по бюджета на съдебната власт.

Средствата ще бъдат изразходвани за оборудване на новата, но потъваща сграда, която се намира на бул. "Цар Борис ІІІ" 54 (бившето ГУСВ). Осигурени ще бъдат компютърна и звукозаписна техника.

Решението на кабинета ще позволи осигуряване дейността на едно от най-големите съдилища в България, в което работят 537 служители (магистрати, администрация и държавни съдебни изпълнители) и ще се обезпечи административното обслужване на страните по съдебните процеси, уточняват от правителствената информационна служба.

Казусът със сградата обаче е друг и успя да скара вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова и шефа на СРС Методи Лалов. Вторият бе категоричен, че е готов да подаде оставка, но няма да позволи подопечното му ведомство да се премести в опасна сграда.

"В момента постройката все още пропада заради слягане след отводняване, има пукнатини по носеща колона, които не се знае дали са опасни, мястото за архива се наводнява, подовете на места потъват, някои врати са криви, а вече има олющени первази. Отделно, трябва тепърва да се строи козирка и да се изгражда паркинг", обясни Лалов.

Вицепремиерът Златанова обаче не видя проблем в състоянието на новата-стара сграда на СРС.

 

Още новини четете в Kmeta.bg

Коментари: 0