Мадлин Олбрайт работи като наблюдател на вота в Киев

Бившият държавен секретар на САЩ посети една от секциите начело на американската делегация

Автор: Economic.bg

Бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт посети един от избирателните участъци в центъра на Киев, информираха украински медии.

Тя ще работи като наблюдател на извънредните президентски избори в Украйна, като води делегация от оглавявания от нея Институт за демокрацията на САЩ. Олбрайт заяви, че според нея „това са най-важните избори в историята на страната“. Тя успя да сподели и своя снимка в Twitter, докато се среща с гражданите в избирателната секция (вижте снимката)

Нейната визита се следи от около 20 журналисти от украински и западни медии. Вчера тя се срещна с премиера Арсений Яценюк, пред когото изрази своето възхищение от подвига на протестиралите на Майдана тази зима. 

Мадлен Олбрайт е ръководила Държавния департамент между 1997 и 2001 г. Тя бе първата дама на този пост, след което той е заеман вече и от други жени - Кондолиза Райс и Хилари Клинтън.

Извънредните президентски избори в Украйна се провеждат в 33 хил. избирателни секции, като с право на глас разполагат 33,5 млн. граждани на страната. 

Коментари: 0