Марин Райков: Индустрията да прояви солидарност

Изключително важно е да се протегне ръка към най-нуждаещите се, убеден е служебният премиер

Снимка: БГНЕС

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Служебният министър-председател на България Марин Райков призова българските индустриалци, наречени от него "национален капитал", да помислят как биха могли да проявят солидарност със своите съграждани в тежък момент на изпитания. Премиерът отправи апела си след среща в Министерски съвет с Иван Костов и Мартин Димитров - съпредседателите на "Синята коалиция" в 41 Народно събрание, предаде Фокус.

Според Марин Райков това е най-добрият начин българският национален капитал да се покаже като носител на национална отговорност и да се легитимира като социален партньор.

"Има различни форми, по които това може да се направи. Готов съм да ги обсъдя с тях. Трябва да помогнем на хората, които са в най-тежко положение. Няма да се ограничим в усилията си да идентифицираме допълнителни възможности, но те не са неограничени", коментира Марин Райков. Той е убеден, че в момента всички трябва да протегнат ръка към най-нуждаещите се хора и да направят нещо за тях.

"Мисля върху някаква формула на консултации с представители на т. нар. национален капитал, индустриалците на България. Ценностите, свързани със солидарността, са един от основните принципи на всяка европейска демокрация. Бих бил изключително щастлив да видя как те действат в България. Крайно време е да дадем един добър сигнал", подчерта служебният премиер.

Подкрепи Economic.bg