Местан: Г-н Орешаски, пред вас седи новата коалиция "Мишо Бирата"

"Затова нямате право да подавате оставка", заяви лидерът на ДПС

76 ~ 1 мин. четене

"Г-н Орешарски, пред вас стои нова коалиция „Мишо Бирата" и затова нямате право да подавате оставка". Това каза председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан от името на групата. „Оставаме с впечатлението, че се задава една нова коалиция на политическата безпринципност, една коалиция на политическата контрабанда, за която най-подходящият етикет е „Мишо Бирата", заяви Местан.

Бойко Борисов не е алтернатива на Пламен Орешарски, защото причината за заболяването не може да бъде припозната като панацея, каза Лютви Местан.
„Кабинетът се справя, независимо, че се намира в най-тежките условия. Тепърва ще разгърне потенциала си. Според ДПС Орешарски е несравнимо по-ефективен от Борисов", заяви Местан. Кабинетът Орешарски е на европейската сцена, той е необходим на България и е легитимен, подчерта той.

„Най-лесната оценка е, че 2013-а е година на политически катаклизми и протести. Нашата оценка е далеч по-оптимистична", заяви той. По думите му в годините на управление на ГЕРБ демокрацията в страната се е изкривила. Не виждам какво европейско има в управление, което генерираше уродливи явления, заяви Местан.
„Ако днес нещо трябва да се реформира, то е недемократичното наследство на ГЕРБ. Тогава се питам - какво правят реформаторите при ГЕРБ", коментира лидерът на ДПС.

Ще уважим искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, освен ако той сам не си го даде, каквато процедура има в основния закон, допълни Лютви Местан.

Коментари: 0