Миков: Ако "Атака" не влиза в парламента, подаваме оставка

Председателят на НС е категоричен, че БСП в никакъв случай не се е впила във властта и не я желае на всяка цена

Снимка: БГНЕС

180 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Предсрочни избори са възможни, но зависи от ситуацията. Това каза председателят на Народното събрание и депутат от БСП Михаил Миков в предаването "Всяка неделя" на Нова телевизия. "Ако "Атака" не влиза в парламента 2-3 дни, тогава той няма смисъл да работи и казваме "довиждане", обясни той.

"Категорично чуваме хората на улицата. Не случайно се опитваме да работим и да постигаме някакви неща, които хората искат от нас, в тази трудна обстановка", коментира Миков. "Ще работим в обсадения парламент докато не падне барикадата или докато кажем "хайде стига сме работили така", добави той.

Миков е категоричен, че БСП в никакъв случай не се е впила във властта и не я желае на всяка цена. "Властта не е нещо, от което БСП да не е доказала, че може да се откаже. Ние имаме силата да издържим и в опозиция, и сме го доказали. Призовавам ГЕРБ известно време да опитат и да се докажат като опозиция", каза председателят на НС.

За него е странно защо всички хора обвиняват Волен Сидеров, а не Бойко Борисов, който според него унищожава Народното събрание. "Щом той видя, че няма да управлява реши, че няма да има Народно събрание. Няма коалиция с Волен, има нормално функциониращ парламент, за жалост без ГЕРБ", смята червеният депутат.

Михаил Миков заяви, че му е тъжно за СДС и "опитите на някои формации да реанимират традиционното дясно". "Има нужда от дясно, но от модерно дясно. Нови лица и нов подход към представителството на дясното. Днес дясното е различно от преди 20 години. То трябва да защитава работодателите и бизнеса", смята председателят на НС. "Не може подходите на модерната десница да бъдат тип "Окупирай НДК". Това не е подход. Това е абсурд", категоричен е той.

Коментари: 0