"Мини Марица-изток" дължи 2.5 млн. лв. на Раднево

Общината не е получила концесионната вноска за второто полугодие на 2012 г., която трябваше да пристигне февруари месец, както и за първото полугодие на 2013 г., каза кметът на общината Юлиан Илчев

3797 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Към днешна дата община Раднево е получила само 600 хил. лв. от дължимите 3 млн. лв. като концесионна вноска от дейността на "Мини Марица-изток". Това каза в интервю за Kmeta.bg кметът на града Юлиан Илчев. По неговите думи общината не е получила концесионната вноска за второто полугодие на 2012 г., която трябваше да пристигне февруари месец, както и за първото полугодие на 2013 г.

"Приходната част на нашия бюджет е 7 млн. лв. До края на тази година вече ще сме натрупали пасив от 4 млн. лв., което е близо 70% от приходите ни. Това ни поставя в една много затруднена ситуация относно изпълнението на общинските задължения в сферата на образованието, социалните дейности, културата и здравеопазването", обясни кметът.

Той обясни, че едва след разговор с икономическия министър Драгомир Стойнев "Мини Марица-изток" са платили 220 хил. лв. Преди това са били платени 400 хил. лв. "Надяваме се този проблем да се реши във възможно най-кратък срок, защото от него страдат всички граждани на тази община", добави Илчев.

Подкрепи Economic.bg