ЧЕЗ се включи в проекта ”Изживей София”

Компанията предостави електрическо табло с миниразкази за най-знаковите изживявания и детайли от ежедневието, въплътили духа на столицата

3608 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

ЧЕЗ се включи в артистичен проект ”Изживей София” по повод празника на града на 17-ти септември. Компанията предостави електрическо табло на столични булевард ”Цар Освободител” 6, което представлява словесен пъзел от миниразкази за най-знаковите изживявания и детайли от ежедневието, въплътили духа на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.

”Столична община е наш коректен дългогодишен партньор и се радваме, че имаме възможност да допринасяме за оформянето на по-артистична, по-ярка, наситена с послания градска среда, за създаването на едно уникално усещане за София. Нашата обща цел е да правим живота на гражданите на столицата по-комфортен и вярвам, че ще продължим да си сътрудничим успешно и занапред“, каза регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.

Местоположението на таблото е избрано така, че да привлича погледите на основния туристически поток в града. За рамка на историите служи гербът на София, а сред пъстрата палитра от емоционални спомени са ”да видиш Витоша от Витошка”, ”среща на Попа”, ”да си катерил морените”. Идеята за проекта е на писателя Александър Шпатов, а художествената реализация е на Филип Бояджиев.

В резултат на успешното сътрудничество между ЧЕЗ и Столична община компанията санира две детски градини и училище в София.Година по-рано ЧЕЗ започна реализацията на проекта ”Цветни улици”, в рамките на който бяха изрисувани 100 електрически ревизионни табла в центъра на града.

В момента ЧЕЗ е в процес на реализация на ключов за електроснабдяването на София проект за изграждане на нов кабелен електропровод 110 киловолта между подстанциите „Средец“ и „Хиподрума“. Завършването му значително ще повиши сигурността на доставките на електрическа енергия и ще постави началото на  нова схема на електрозахранване на града. Обектът е част от дългосрочния проект на компанията за модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура в София, чието осъществяване ще изисква инвестиции в обем на 130 млн. лева през следващите десет години.

Подкрепи Economic.bg