Митничари разкриха подвижна бензиностанция

Микробус с варели гориво зареждал други коли в Русенско

Половин тон дизелово гориво в самоделна подвижна бензиностанция засякоха инспекторите от мобилната група на Митница-Русе. Митническите служители са задържали микробус Форд "Транзит" в момент, когато е зареждал с 40 литра нафта резервоара на друг автомобил.

В багажното отделение на буса митничарите са открили 4 варела с вместимост по 200 литра и 11 пластмасови туби с капацитет по 30 литра всяка. Тубите и единия варел са били вече празни, макар и със следи от държано в тях гориво. Вътрешността на превозното средство е оборудвана като истинска бензиностанция с помпа, маркуч за зареждане и брояч, който отчита количеството заредено гориво, както на обикновена бензиноколонка.

Пред митничарите клиентът на горивото обяснил, че дошъл на малката бензиностанция, модулен тип, която търгува само с дизел, тъй като там горивото било по-евтино - 2.58 лв за литър. Служител на обекта му предложил нафта за 2.40 лева и му казал да спре до паркирания наблизо Форд "Транзит", а "колега" щял да дойде да го обслужи. Човекът, заредил резервоара на клиентите, е 30-годишният Е.Й. По думите му той бил на "изпитател срок" в бензиностанцията, тъй като бил безработен. Нямал обаче никакъв подписан договор със собственика на обекта, само бил дошъл да се пробва дали ще се справи с работата. Горивото в буса било негово и го бил заредил в големи количества преди време, но го държал в предоставен му от собственика на станцията за гориво микробус, за да не му го откраднат.

По документи въпросният Форд "Транзит" е на едноличен търговец, но от доста време се ползва с пълномощно от съпруга на собственичката на бензиностанцията - Д.Н.. Той е бил заловен преди няколко месеца със същия бус, който и тогава е бил оборудван по същия начин и в него са открити 140 литра гориво. На Д.Н. е съставен акт, количеството гориво е било иззето заедно с оборудването.

Случаят от вчера доказва, че същото превозно средство е било преоборудвано и използвано за същите цели. Бусът и намерените количества горива са задържани в момента в митнически склад. Съставен е констативен протокол и случаят ще бъде докладван на прокуратурата, тъй като има повторяемост на деянието. От горивата са взети проби, които ще бъдат изследвани в лабораторията на Митница-Русе, за да се установи състава на нелегално търгувания продукт.

Коментари: 0