Над 30 продавачи по плажа глобени за седмица

Глобите са от 1500 до 3000 лева

Продължава продажбата на всякакви храни по морските плажове въпреки забраната от това лято. Само за миналата седмица от агенцията по безопасност на храните в Бургас са глобили над 30 нелегални продавачи. Това обаче не спира търговците на царевица и гевреци по плажовете. Продават дори и спасителите, съобщи БНТ.

И това лято търговията с хранителни продукти по плажовете си остава един от най-големите проблеми по морето. Повечето от продавачите нямат регистрация, нито здравни книжки. Това обаче не притеснява хората да купуват от тях.

Освен планираните, проверки срещу нелегалните търговци се правят и по сигнали, обясниха от Агенцията по безопасност на храните. Инспекторите обаче трудно могат да заловят нарушителите, ако няма и полицай, за да им поиска документ за самоличност, а някои от тях дори са и без лична карта.

Те не са позиционирани на едно място. Ние все пак сме с работно облекло, както и полицията. Много често се получават и ситуации, като това да се хвърлят продуктите в морето и те да изчезват, коментира директорът на Агенция по безопасност на храните в Бургас д-р Даниела Кепекова. 

Въпреки солидните глоби - от 1500 до 3000 лева, очевидно инспекторите трудно могат да се справят с нелегалните търговци.

Проверките продължават до края на летния сезон.

Коментари: 0