Над 430 хил. души преминаха границата с Гърция по празниците

Кулата е най-натоварения граничен пункт

Автор: Божидара Иванова

Над 430 хил. души и над 112.5 хил. превозни средства са преминали българо-гръцката граница в двете посоки по време на шестте почивни дни. В страната ни са влезли над 45 хил. моторни превозни средства с над 171 хил. пътници. Към Гърция пътуващите автомобили са били над 67 хил., а хората в тях – над 260 хил. души, съобщи Kmeta.bg.

Кулата е най-натоварения граничен пункт. В посока България през него са преминали над 23.5 хил. превозни средства с над 107 хил. пътуващи, а от Гърция към България автомобилите през граничния пункт са над 35.5 хил. с над 154 хил. души в тях.

През ГКПП "Маказа" за този период от време в двете посоки са преминали 24.6 хил. моторни превозни средства с над 85 хил. души. "Трябва да се знае, че там платната за движение са общо 4, докато на Кулата са 8. Най важното е, че не допуснахме опашки и задръствания на границата. Служителите ни обработваха по 5 автомобила на минута, това е максимумът", заяви началникът на Регионална дирекция "Гранична полиция"-Смолян Бойко Божков.

Голямото пътуване започна още в понеделник. Трафикът днес по главен път Е-79 от ГКПП Кулата-Промахон е много натоварен, колони от коли се движат към вътрешността на страната. На най-възловите места има полицейски патрули.

Коментари: 0