Най-голямата украинска ИТ компания отваря център у нас

SoftServe е привлечена от високия рейтинг на нивото на IQ на населението

Автор: Божидара Иванова

Най-голямата украинска ИТ компания SoftServe отваря център за разработка на софтуер в София, съобщиха от компанията с официално писмо до пресата. Подобни центрове компанията има в Русия и Украйна.

От SoftServe подчертават, че това, което ги е привлякло да инвестират в България, е високият рейтинг на нивото на IQ на населението. Над 30% от всички специалисти са с висше образование – това са инженери по технически специалности, подчертават от компанията.

Страната ни се нарежда на най-високите места в рейтингите на аутсорсинга в сферата на ИТ индустрията, отбелязват от SoftServe.

Украинската компания започва работа през 1993 година и оттогава е изпълнила над 3 хиляди проекта в областта на медицината, търговията на дребно, инфраструктурата и системите, както и в областта на финансите. Над 150 международни компании са клиенти  на SoftServe. Сред тях са HP, IBM, Cisco, Logitech и други.

В SoftServe работят над 3.5 хил. ИТ специалисти в различни сфери. Центровете й по разработка на софтуер се намират в Украйна и Русия. Компанията има представителства в щатите Флорида, Калифорния, Масачузетс, Юта и Тексас, в Лондон, Хамбург и Амстердам.

Коментари: 0