New York Times продава Boston Globe за 70 млн. долара

Купувач на вестника е Джон Хенри, който е собственик на бейзболния отбор Boston Red Sox

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

New York Times, който сложи изданието си Boston Globe на масата за продажба по-рано тази година, се е съгласил да продаде вестника на Джон Хенри, който е собственик на бейзболния отбор Boston Red Sox. Стойността на сделката е 70 млн. долара в брой.

В цената са включени още уебсайтът на Boston Globe, изданието Worcester Telegram & Gazette и неговият сайт, интернет страницата Boston.com, дял от 49% в Metro Boston, както и GlobeDirect - компанията за директен маркетинг на Boston Globe. Очаква се сделката да приключи в следващите 60 дни, става ясно от съобщение на New York Times, цитирано от Bloomberg.

Times Co сложи Boston Globe на тезгяха през февруари и избра Evercore Partners Inc да движи сделката. Целта на продажбата на Boston Globe е съсредоточаване на усилията върху развитието на флагмана на групата New York Times и медиите, свързани с марката. Офертите за Boston Globe се очаква да са в диапазона до 100 млн. долара, коментират източници, "запознати с въпроса".

"В резултат на това споразумение, ние ще сме в състояние да се фокусираме върху инвестициите на компанията в марката New York Times и журналистика, която налага изданието", заяви главният изпълнителен директор на New York Times Марк Томпсън.

Подкрепи Economic.bg