Нови модели на „Лада“ от автосалона в Москва

"АвтоВАЗ" показа "Веста" и XRay

Нови модели на „Лада“ от автосалона в Москва
4061 ~ 1 мин. четене

„АвтоВАЗ“ показа на автосалона в Москва два нови концептуални модела, които показват как ще изглежда следващото поколение на „Лада“. Eдиният е наречен „Веста“ и ще замени сега актуалната „Приора“, а другият е се казва „Иксрей“ (на снимката) (XRay е английското съкращение за рентгенов лъч).

„Веста“ има нова платформа, разработена в Толиати. Тя е частично унифицирана с модели на „Рено“ и „Нисан“ – задното окачване и кормилното управление, например, са същите както при „Рено Меган“, пише „Автопрес 2001“. 

Френският гигант е собственик на значима част от руския автомобилен производител. 

За задвижването на „Веста“ са предвидени атмосферен бензинов 1,8-литров  двигател и двигател с работен обем от 1,4 литра, който обаче ще има турбо. 

Предполага се, че в гамата ще влезе и 1,6-литров агрегат от „Рено“.

В Москва „Шевролет“, с който „АвтоВАЗ“ имат общо предприятие, представи футуристична версия на „Нива“.  Тя ще постави началото на цялостното обновяване на легендарния модел. 

От GM-AvtoVAZ коментират, че серийната версия на новата „Нива“ няма да изглежда толкова агресивна, а ще предложи на потребителите функционално решение за ежедневен превоз с акцент върху възможностите за движение извън пътя. 

Новото поколение на всъдехода ще бъде оборудвано с бензинов 1,8-литров двигател и 5-степенна предавателна кутия, както и – разбира се – система за задвижване на четирите колела.

Коментари: 0