Новият Lexus отличник на краш тестовете

IS получи 91% за защита на възрастни пътници и 85% за защита на деца

208 ~ 1 мин. четене

Новият Lexus IS на едноименното подразделение за производство на луксозни коли на Toyota получи максималните 5 звезди от Euro NCAP по изискванията за 2013 г. - резултат, който нарежда модела сред най-безопасните автомобили в сегмента на луксозните седани.

Lexus IS получи 91% за защита на възрастни пътници, 85% за защита на деца, 80% за защита на пешеходци и 66% за системи за сигурност, съобщиха от българското представителство на Lexus.

По време на тестовете колата е получила максималния брой точки за безопасност при страничен удар. Euro NCAP дава и максималните точки за добра защита на въздушните възглавници за коленете на водача и предния пътник, както и на защитата от камшични удари.

При теста за защита на деца IS получи максимален брой точки за защитата, която предоставя на 18-месечни, както и на 3-годишни деца.

В категорията за защита на пешеходци IS постигна най-добър резултат сред големите семейни автомобили, които някога са били тествани от Euro NCAP. Сензорите в бронята разпознават, когато е ударен пешеходец, и задвижващи елементи повдигат предния капак със 7 см, за да омекотят удара и да предоставят по-голямо отстояние до твърдите повърхности под него. Системата е интелигентна може да разпознае пешеходци с различен ръст в широк диапазон от скорости.

IS разполага стандартно с 8 въздушни възглавници, като са включени и въздушни възглавници за коленете на водача и предния пътник.

Подкрепи Economic.bg