От днес морето с до 30% по-евтино

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация обявиха, че такива са договорите подписани с туроператорите през миналата година

От днес цените по морските курорти започват да падат, като се очаква спадът да достигне 30%. Това съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Така масовият пакет за почивка на Черноморието, който това лято варира от 20-30 лв. до 150 лв. поевтинява от днес, a до края на август морските оферти ще станат с 15-20% по-евтини.

През септември следва ново, още по-голямо намаление, а хотелиерите разчитат това да компенсира слабия месец май.

"Независимо колко е топло и колко е дълго лятото, това са едни правила, които всички спазваме, защото това са договори с туроператорите, подписани от предходна година", казва Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

В края на август почивката в Поморие става с 30% по-евтина. Китен е един от курортите, които разчитат предимно на български туристи. В пика на сезона тук се събират около 60 хил. туристи. Морският град също следва правилото „по-нисък сезон - по-ниски цени". От днес цените стават по-поносими за българските туристи и в Слънчев бряг. Туроператори и хотелиери очакват топлите уикенди тази година да докарат туристи и през октомври.

Коментари: 0