От утре и TV7 може да не се излъчва по "Булсатком"

Днес изтича срокът, който телевизията постави към сателитния оператор

3680 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Днес ще стане ясно дали и TV7 ще излезе от списъка с програми на "Булсатком". Пред дни, от телевизията обявиха, че дават срок до 11 януари, днес, да получат задоволителен отговор от сателитния оператор на предложението си за нов договор. Ако това не се случи в рамките на днешния работен ден, телевизията ще прекрати излъчването си към оператора.

"Нашата оферта към "Булсатком" е за справедливи пазарни взаимоотношения, които да отразяват текущите рейтинги и пазарните дялове на TV7 и Super 7", гласи позицията на телевизията. От медията подчертаха, че от началото на годината до момента излъчват без договор в интерес на зрители си. "Досега всички компромиси от наша страна бяха в изключителен икономически ущърб на телевизията и сме мотивирани само от защита на правата на нашите зрители”, заявиха от TV7.

bTV изпълни заканата си още на 2 януари и спря подаването на сигнала от каналите си към мрежа на "Булсатком".

Въпреки да признаха, че са получили многобройни сигнали на зрители, засега двата органа - Съветът за електронни медии (СЕМ) и  Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) отказаха да се намесят в скандала.

Подкрепи Economic.bg