Откриха метрото на Лъвов мост

Вместо на новата "Сердика", премиерът заведе председателя на ЕК Жозе Барозу на друга станция

Премиерът Бойко Борисов прекрои сценария за дългоочаквания тържествен старт на втория лъч от метрото. Неочаквано, вместо да открие метростанция „Сердика“ 2 в 10.00 ч., както бе предвидено в предварителната програма, той реши да заведе председателя на Еврокомисията Жозе Барозу на "Лъвов мост".

„Не беше предвидено така“, шушукаха в официалната делегация, която се състоеше около  40 души. Освен премиерът и Барозу, присъстваха и министрите Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Ивайло Московски, кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тържествата за откриването на новата линия на метрото започнаха в 9.30 на метростанция „Сердика“  с изпълнения на ансамбъл „Филип Кутев“. Делегацията удостои концерта с вниманието си, но вместо да отреже лентата в 10 ч., напусна спирката 10 минути по-рано и се отправи към "Лъвов мост" по булевард „Мария Луиза“. 11 лимузини  бяха нужни, за да съберат всички официални лица.

От "Лъвов мост" делегацията се качи в мотрисата на подземната железница и се отправи обратно към метростанция „Сердика“. Там пристигна в 10.20 ч., за да пререже официално лентата на новата спирка.

Програмата продължава с посещение на станциите „Европейски съюз“ и Национален дворец на културата, където ще има концерт в чест на новата придобивка. Час преди посещението на официалната делегация на новия площад до кръстовището на булевардите "Витошка" и "Патриарх Евтимий" все още садяха цветя.

Междувременно истинско стълпотворение настана край новите метростанции, които са украсени с кашпи с разноцветни хризантеми. Стотици софиянци се тълпят да видят новата придобивка.

Коментари: 0