Откриха останки на изчезналия алжирски самолет в Мали

На борда на AH 5017 е имало 110 пътници

Откриха останки на изчезналия алжирски самолет в Мали
140 ~ 1 мин. четене

Останките на изчезналия в четвъртък алжирски самолет със 116 души на борда бе открит в Мали, на около 50 километра от границата с Буркина Фасо, съобщава AFP.

“Намерихме алжирския самолет. Останките се намират на около 50 км от границата с Буркина Фасо в областта Госи. Получихме данни от очевидци, които са забелязали падане на самолет в Госи и концентрирахме усилията си там“, заяви Жилбер Дендре от армията на Буркина Фасо.

По данни на френските власти на борда на самолета на компанията "Ер Алжери" е имало 51 френски граждани, 24 граждани на Буркина Фасо, 8 ливанци, 6 алжирци, 6 испанци, 5 канадци, 4 германци и 2 граждани на Люксембург.

Припомняме, че сигналът със самолетът бе изгубен близо 50 минути след излитането му. Контактът изчезнал, когато летателният апарат прелитал над северната част на Мали.

Транспортният министър на Буркина Фасо Жан Бертен Уедраго заяви, че самолетът, който изпълняваше полет от стлицата Буркина Фасо, Уагадугу, за Алжир, поискал промяна на курса в 01.38 часа по Гринуич заради буря в района, предаде Reuters.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg