P&S Project с интерес към Бургаски корабостроителници

Компанията е собственост на германския гражданин Бойко Петров

304 ~ 1 мин. четене

Германска компания проявява интерес да инвестира и да работи в Бургаската корабостроителница. Неин представител е провел срещи с бургаски депутати от всички партии, които са поели ангажимент да го срещнат с ресорните министри и с премиера Пламен Орешарски, съобщи БГНЕС.

"Държавата трябва да си възстанови участието в завода срещу задълженията, които има натрупани към нея", заяви представителят на германската компания Радослав Вълчев. Според него те са около 5 млн. лева и 13 млн. към банката кредитор. 

Стотиците милиони, за които се говори като задължения, са издадени за банково гаранции за участие в обществени поръчки на свързани фирми. Тези гаранции са изтекли отдавна и не са престирани, заяви Вълчев.

Той се представил като съдружник в P&S Project и съсобственик на клоновия офис в България. Съдружник е с Бойко Петров, немски гражданин, който бил "силно име в корабостроенето" в Европа. 

„Искаме държавата да влезе и да ни възложи управлението за срок не по-малко от 5 години, в които ние да си изпълняваме поръчките”, заяви още Вълчев.

В оздравителния план на фирмата са посочени и сериозни планове за инвестиции и други показатели. Сред тях са ръст на заетостта в предприятието до 900 души през 2019 г. и 8 милиона евро увеличение на печалбата.

P&S Project посочват, че заедно с норвежка корабостроителница, имат спечелен търг за строителство на океански риболовни траулери за над 1 млрд. евро. Във вторник в Бургас пристига и собственикът на фирмата Бойко Петров, който да се срещне със съкратените от предприятието работници и с областния управител Павел Маринов.

Подкрепи Economic.bg