Cerruti 1881 и Moschino вече са катарски

Компания на дъщерята на емира е купила луксозните марки

444 ~ 1 мин. четене

Луксозните марки "Москино" (Moschino) и "Черути 1881" (Cerruti 1881) вече са катарска собственост. Контролният пакет акции на италианската група "Forall Confezioni" е било купено от компанията "Mayhoola Investments" от Катар, съобщиха финансово-икономически медии в Северна Италия. Акционерното дружество от Виченца държи също и култовата марка за мъжка мода "Пал Дзилери" (Pal Zileri). 

Повече подробности за сделката не се огласяват. В Италия се заговори за първи път за компанията от Катар през 2012 г., когато тя изкупи други две звезди на италианския моден дизайн - "Валентино" (Valentino) и "Мисони" (Missoni). За "Mayhoola Investments" най-общо се пише, че е свързана с емирската фамилия в Катар, като запознати твърдят, че зад нея стои дъщеря на емира от втората от трите му съпруги, която била изключителна привърженичка на италианската мода. 

Американското списание "Форбс" я нарежда сред 100-те най-влиятелни жени на света. Предишната сделка е била инициирана от банкерски консорциум в Ню Йорк, начело с Джоузеф Перела - бивш вицепрезидент на "Морган Стенли" (Morgan Stanley). Той се свързал с представителството в Милано на британския инвестиционен фонд "Пърмайра" (Permira), който по онова време е бил собственик на италианската марка "Валентино" и на германската "Хуго Бос" (Hugo Boss), съобщава ТВ7. 

От британска страна нямали желание да продават "Валентино", но накрая склонили срещу 700 млн. евро, което представлявало 25 пъти повече от пределния брутен оборот на прочутата марка.

Подкрепи Economic.bg