Пари могат да се намерят само с преразпределяне на приети бюджети

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров е убеден, че има още резерви, които могат да се използват за помощ за най-бедните

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Единственият начин служебното правителство да намери пари е като преразпредели вече приетия бюджет. Това каза служебният министър на финансите Калин Христов по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Съкратихме с 2.5% издръжката на всички министерства", припомни Калин Христов механизма на намиране на част от парите в пакета от 41 млн. лв. за подпомагане на най-бедните. Правителството реши около 20 млн. лв. в пакета да бъдат пренасочени от пари предвидени преди за инфраструктура. "За тези 20 млн. лв. беше доказано, че няма как да бъдат усвоени за инфраструктура. Анализите показаха, че вероятността тези пари да се усвоят е нулева и затова решихме да ги пренасочим", коментира Калин Христов.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров обаче е убеден, че има още резерви, които може да се окаже, че могат да се използват за допълване на средствата за помощ на най-бедните. "Ние не ви вземаме интервю, в което да ви питаме има или няма пари. Ние настояваме да се помогне на най-уязвимите", каза Пламен Димитров.

Коментари: 0