"Партия Атака е крайно нехигиеничен фактор"

Румен Петков, бивш вътрешен министър

Цитат на деня:

136 ~ 2 мин. четене

"Най-големият проблем не е правителството, а партиите и липсата на диалог. Неспособността да се оформят няколко приоритета, по които да се работи съвместно. И това е част от мотивацията хората да излязат на улицата. Диалог в парламента между всички. Но в цялата композиция крайно нехигиеничен фактор е "Атака". И ПЕС заяви, че комбинацията с "Атака" е абсолютно неприемлива. Продължава да няма отговор каква е цената, която БСП плаща за комбинацията с "Атака". Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в интервю за "24 часа".

"От създаването си кабинетът е подложен на най-тежък обществен натиск, избиващ на моменти в агресия. И това се случва за първи път от Освобождението от турско робство. Очевидно е, че сега има срив на чуждите инвестиции, неизпълнение на предизборни ангажименти на БСП. Очевиден е стремежът на правителството да овладее ситуацията и да реализира определен тип политики - в социалната сфера са най-отчетливи. По-сериозни стъпки трябва да се направят в борбата с контрабандата, защото това е продънено перо за бюджета", допълва Петков.

На заявеното от БСП и от ДПС, че от резултата от евроизборите ще зависи съдбата на правителството и дали ще има предсрочни избори след май, политикът отговори: "БСП трябва да е първа политическа сила на тези избори, и то убедително. Някои агенции ни дават до 5% разлика и не разбирам защо ръководството ни не тропне по масата и не каже - какво правим утре? Трябва да спрем да бъдем реактивни. Лошо е, че не участваме във формирането на дневния ред на обществото."

А избориге БСП ще спечели с екстрено преминаване към предизборните ангажименти - "Белене", плоския данък, пушенето, гъвкавото пенсиониране, изборното законодателство. Какво значи няма разбирателство с ДПС? Ти имаш изборна ситуация - утре кой ще ти вярва? Хората ще кажат - миналия път ни излъга по-юнашки от циганите, защо да ти вярваме сега? - каза още Петков.

Коментари: 0