"Преди да говори за Костов, Борисов да се отърве от мадридския си вожд"

Петър Москов, зам.-председател на ДСБ и член на Реформаторския блок

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

148 ~ 2 мин. четене

"Ако ще си говорим с абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като „драгалевски вожд", какъвто съм имал аз, мога да кажа на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд. Това ще бъде също толкова измислено". Така отговори Петър Москов от Реформаторския блок в ефира на Нова Телевизия на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера се изказа по тази тема пред БНТ.  Москов нарече „емоционален изблик" изказването на бившия премиер, който заяви, че „Реформаторите" трябва или да се държат като нормална партия, или да ходят при драгалевския вожд".

„Вероятно уважението, което изпитвам към г-н Костов, Борисов изпитва към г-н Сакскобургготски", уточни Петър Москов. По думите му РБ този път „не е риба-шаран за разлика от „Синята коалиция”.

„Той е друг вид риба, към която няма измислена стръв. В момента, в който Блокът, все по-консистентно и централизирано изказва своите позиции, определя политическия си профил, позициите на ГЕРБ се менят”, коментира Петър Москов.

„В последния месец чух: „национално съгласие”, „сами или нищо”, с „Реформаторите и само с Реформаторите”, „никога с Реформаторите”. Това само в рамките на един месец. В рамките на цялата година от Реформаторския блок сте чули само едно нещо: Взаимодействие на Реформаторския блок в следващия парламент е възможен само в условията на дясна или дясноцентристка коалиция”, допълни Петър Москов.

"По време на 41-вото Народно събрание Синята коалиция беше напазарувана от ГЕРБ и конкретно от Цветан Цветанов – сигурен съм, че г-н Борисов няма да го отрече. Тогава се говореше с експертизата на Синята коалиция да се цивилизова ГЕРБ. Сега обаче Реформаторският блок е самостоятелен субект, защото носим промяната", категоричен беше Москов.

Коментари: 0