Предлагат национална програма за бездомните кучета

Столична община иска да кандидатства по ОП „Развитие на селските райони”

104 ~ 1 мин. четене

Проблемът с бездомните кучета може да се решава успешно само с национална програма по темата. За това настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова пред служебния земеделският министър проф.Иван Станков, предаде kmeta.bg. Тя се срещна с него заедно със замeстник-кмета по екологичните въпроси Мария Бояджийска.

По време на разговора бе уточнен и напредъка по изработване на нова Наредба на министерството на земеделието и храните, която  да даде възможност на общината да изгради втори етап на приюта от отворен тип.  

Столична община желае също да бъде допусната като бенефициент по ОП „Развитие на селските райони”.  Кметството има готовност да кандидатства с различни проекти за  развитието на населените места около столицата. Един от най-атрактивните е свързан със създаване на екопътеки и информационни центрове на Софийската света гора. 

По време на разговорите бе уточнено провеждането на съвместни инициатива във връзка със седмицата на гората . Кметът Фандъкова покани министър Станков да се включи в предвиденото за началото на април засаждане на гора от 100 брези в Овча Купел.

Подкрепи Economic.bg