Прекратяват депутатските пълномощия на Христо Бисеров

Депутатите ще гласуват днес за освобождаването му като зам.-председател на парламента

108 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Депутатите ще гласуват днес прекратяването на пълномощията на Христо Бисеров, който в неделя заяви желанието си да се оттегли от заеманите от него постове. Това е записано като първа точка от дневния ред на Народното събрание. Бисеров подаде оставка като зам.-председател на ДПС и изрази желание да напусне парламента, с което ще освободи и поста на зам.-председател на Народното събрание.

В съобщение до медиите бе посочено, че мотивите за оставката са изцяло лични. Самият Бисеров не е коментирал публично причините, довели до това негово решение.

За 12.30 часа е предвидено провеждането на т.нар. „блиц парламентарен контрол", който е всяка първа сряда на месеца.

В проектопрограмата на парламента се предвижда още обсъждане на: второ четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове; второ четене на промени в Закона за местните данъци и такси; второ четене на промени в Закона за ДДС; първо четене на промени в Кодекса за социално осигуряване; второ четене на промени в Закона за водите; първо четене на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация; първо четене на промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодек. В проекта на програма е заложено депутатите да разгледат Доклада на временната комисия за полетите на властта при управлението на ГЕРБ.

Подкрепи Economic.bg