Премиерът недоволства от правителствените еърбъси

Темата с ползването на правителствения самолет от футболистите от “Витоша” Бистрица отново стана повод за нападки в Народното събрание.

48 ~ 1 мин. четене

Управляващите се чудят какво да правят с правителствените еърбъси и затова ги отдава "на всеки, който поиска". Това стана ясно от изкаването на премиера Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол.

Коментарът на премиера бе в отговор на въпрос на Корнелия Нинова (БСП), свързан с доклада на националната сигурност, приет през юни т.г.  Нинова определи въпросния доклад като "политическо харакири" и "признание за провал на политиката".

"За разлика от вас, ние сме достатъчно критични към всичко, което забележим и след това отстраняваме", заяви Боисов. "Иначе нямаше да купите два нискотарифни еърбъса, които да наречем правителствени самолети, и да се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чудим какво да ги правим и затова ги даваме да се возят, който ги поиска, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, за да наберат часове", коментира той.

„След като на третата година на управление правите такова признание, какво ще направите в оставащата година”, контрира Нинова.

Депутатът от ДСБ Иван Иванов призова в парламента премиера Бойко Борисов да се извини за полета на Авиоотряд 28 за превоз на футболистите от „Витоша” – Бистрица. Същото питане отправи и Петър Курумбашев от БСП. Искането му бе отхвърлено от председателя на НС Цецка Цачева, тъй като според нея въпросът е недопустим за задаване в рамките на парламентарния контрол."Шоу изявите на Петър Курумбашев не мога да ги достигна", заяви тя.

Подкрепи Economic.bg