Продават италианско село в eBay за 245 хил. евро

Едно от условията за продажбата е къщите да запазят отличителната си архитектура и да бъдат ремонтирани според местните традиции

3788 ~ 1 мин. четене

Живописно село в италианските Алпи беше предложено на търг в еBay с начална цена от едва 245 000 евро, съобщава британският в. "Дейли телеграф".

Има обаче и една уловка, много от 14-те дървени и каменни къщи и 50-те прилежащи постройки в планинското село са изоставени и възстановяването им ще струва стотици хиляди евро. Едно от условията за продажбата е къщите да запазят отличителната си архитектура и да бъдат ремонтирани според местните традиции, пише БГНЕС.

Селото се намира в близост до националния парк "Гран Парадизо", обширна защитена област с планински върхове и долини, обитавана от диви кози, диви антилопи и орли. Първоначално той бил ловен резерват за крал Виктор Емануил II, първия крал на Италия, но през 1922 г. става първият национален парк в Италия.

Селото беше обявено за продажба в Ebay от малцината му останали жители, които се надяват, че ще се появи купувач. Населението на селото рязко намаляло в последните години, тъй като младите хора избирали да живеят в по-големи градове в търсене на работа. Идеята е то да бъде превърнато в туристическа атракция, а порутените му каменни къщи и хамбари да станат хотели или ресторанти.

Собствениците изтъкват, че селото е спокойно и отдалечено, обградено от девствена природа, но в същото време се намира само на 48 км от Торино.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg