Продават паркоместа в Ню Йорк за по $1 млн.

Апартаментите в луксозния блок в кв. Сохо се продават на цени между $8,7 млн. и $10,45 млн.

Продават паркоместа в Ню Йорк за по $1 млн.
Автор: Николай Марченко

„Еднопроцентовите“ обитатели на Манхатън вече ще имат нов вид инвестиции в недвижими имоти, което бедните по света никога не биха могли да си позволят: паркоместа срещу 1 млн. долара. За това информира руската англоезична телевизия Russia Today (RT), като цитира американските издания издания The New York Times (NYT) и Curbed New York. Местата за продажба струват по-скъпо на квадратен метър от апартаменти в луксозните сгради на Ню Йорк.

Нова луксозна сграда в скъпарския квартал Сохо, на Кросби стрийт 42, ще предлага 10 подземни паркоместа за 10-те апартамента в жилищния блок.

Всяко паркомясто ще бъде предложено за колосалнитените 1 млн. долара, като сумата ще обхване целия срок на 99-годишен договор за наем, пише NYT. Така че, в крайна сметка, парите, похарчени за паркомясто за паркиране на кола, няма да означават притежаване на земя под него. Но за сметка на това, купувачите ще имат достатъчно пространство за паркиране на автомобили и дори станция за зареждане на електромобили. 

Паркоместата са доста „просторни“ - между 150 и 200 фута, всяко на средна цена между 5,000 и 6,666 долара на кв. фут. Деветте тристайни жилища в сградата пък ще струват между 8,7 млн. долара, или около 3170 долара на квадратен фут, и 10,45 млн. долара (около 3140 долара на кв. фут).

Пентхаусът (мезонет) ще е на цена от 25 млн. долара. Изредените цени не включват месечните такси за общи разходи за поддръжка на сградата, допълва RT.

Коментари: 0