Протест срещу Волен Сидеров пред Съдебната палата

Шествието под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" ще се проведе в сряда

156 ~ 2 мин. четене

Протест под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" се организира в социалните мрежи. Демонстрацията ще се проведе пред Съдебната палата в сряда. Над 10 000 души са поканени за участие, а до момента 450 са потвърдили присъствието си във флашмоба. Организаторите са се обърнали и до главния прокурор. Ето и пълния текст на тяхното писмо, публикувано във Фейсбук:

"Сигнал до Главния прокурор на Република България, г-н Сотир Цацаров с настояване за сезиране на прокуратурата и снемане на депутатския имунитет на г-н Волен Сидеров. Не г-н Сидеров, а България и гражданското й общество имат нужда от имунитет срещу произвола и насилието, което български народен представител си позволи за пореден път да упражни върху граждани. Напълно неприемливо и арогантно е всяването на страх и физическата саморазправа от страна на лидера на парламентарно представена политическа партия, използвайки своя депутатски имунитет като параван, с който се опитва да прикрие хулиганството и фашизоидните си действия.

Имунитетът не е привилегия, а отговорност, която очевидно е непосилна за плещите на г-н Сидеров. Смятаме, че обществения ред в едно демократично общество трябва да бъде съблюдаван в еднаква степен както от гражданите му, така и от неговите народни представители, а неговото нарушаване санкционирано с цялата строгост на закона".

Водени от убеждението си, че компетентните институциите следва да изпълняват своите задължения съгласно Конституцията и законите на Република България във връзка с опазване на обществения и правен ред в страната, настояваме Главният прокурор, г-н Сотир Цацаров да предприеме необходимите законови действия и да поиска от IVII-то Народно събрание сваляне на имунитета на г-н Волен Сидеров и да се сезира във връзка с престъпните деяния, които същият осъществява.

До края на деня ще бъде качен и образец на сигнал, който всеки от присъстващите ще може да подаде в деловодството на Главния прокурор", пишат хората от групата "Имунизирай България срещу Волен Сидеров".

Подкрепи Economic.bg