Първата сватба в ретро влак

Бъдещите младоженци са победителите в обявения от "Холдинг БДЖ" ЕАД преди година конкурс за най-оригинален сценарий за провеждане на сватбено тържество в атракционен ретро влак

352 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

На 23-и юни (неделя) ще се състои първата сватба в ретро влак. Бъдещите младоженци са победителите в обявения от "Холдинг БДЖ" ЕАД преди година конкурс за най-оригинален сценарий за провеждане на сватбено тържество в атракционен ретро влак. Наградата, която ръководството на националния железопътен превозвач предоставя на победителите в конкурса, е безплатно ползване на ретро влак с вагони от елитните композиции „Корона експрес" и „Витоша експрес" в деня на тяхното сватбено тържество.

Бъдещите младоженци избраха да си кажат „Да" в ретро композиция, съставена от парен локомотив, 2 вагона от влака на Цар Борис III („Корона експрес") и салон-вагона от влака на бившия държавен глава Тодор Живков („Витоша експрес").

По желание на младата двойка, специалният сватбен ретро влак ще пътува по маршрут от Подуяне до Черепиш, където младоженците ще встъпят в граждански брак, а церемонията по сключването на църковния брак ще се състои в Черепишкия манастир „Успение Богородично". След приключването на двете церемонии, младото семейство и техните гости ще отпътуват обратно към гара Подуяне.

Едно от условията на обявения през миналата година конкурс беше бъдещата брачна двойка да прояви своето творческо въображение по отношение на вътрешната украса на вагоните, музикалното оформление във влака, кетъринга и др. Всичко това ще може да бъде видяно в деня на събитието,  непосредствено преди качването на младоженците и техните гости във влака.

Представителите на медиите, които проявяват интерес да присъстват на гара Подуяне и да отразят заминаването на сватбения ретро влак, могат да заповядат на 23-и юни (неделя) в 09:40 ч. на първи перон на гара Подуяне.

Подкрепи Economic.bg