Първо заседание на новото ръководство на БДЖ

Велик Занчев ще е председател на борда на директорите на железницата

200 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

След направените миналата седмица рокади в ръководството на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД, днес новото ръководство проведено първото заседание. На срещата си членове на Съвета на директорите (СД) на железницата си разпределени функционалните задължения, които ще име всеки от тях. Ръководителите на БДЖ избраха за председател на СД Велик Занчев, а за заместник-председател - Николай Найденов.

За изпълнителен директор на холдинга беше избран Чавдар Трендафилов. Голяма част от професионалната му кариера е преминала в системата на железниците. Завършил е специалност "Експлоатация и ремонт на подвижен железопътен състав" във Висшето транспортно училище Тодор Каблешков. След своето дипломиране, Трендафилов е работил като локомотивен машинист. През годините е заемал различни експертни и ръководни длъжности, свързани с експлоатацията на подвижния състав.

Новият председател на СД и бивш изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, Велик Занчев, е финансист. Завършил е "Финанси" в УНСС. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов мениджър и търговски директор в различни компании. Велик Занчев започва кариерата си в Холдинг БДЖ ЕАД през 2010 г., когато е назначен за директор "Корпоративни дейности". От юли 2011 г. до август 2012 г. заема длъжността директор "Финанси и администрация" в дружеството, след което е назначен за изпълнителен директор.

Николай Найденов, зам.-председател на СД на "Холдинг БДЖ", е юрист. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и факултет "Полиция" към Академията на МВР. Николай Найденов е започнал своята кариера в Министерство на правосъдието. През годините е работил в Министерство на вътрешните работи, "Информационно обслужване" АД, както и в частния сектор.

Коментари: 0